Претражи овај блог

петак, 3. јун 2016.

Čaj od peteljki trešnje





Čaj od peteljki trešnje

  •  jednostavno
trešnje♥  i peteljke ♥/ Images / 1566651 /

Opet, sezona trešanja. Za bečkog profesora Hademar Bankhofer su "prirodni lijek sa drveta" - jer pomažu protiv reume. Cherry je porijeklom iz Male Azije, au Europi se upravlja kao divlje drvo još u prapovijesti. Za lijekovitost trešnje znali Rimljani, koristili trešnje protiv zatvora. ♥ Danas znamo da je trešnja JAKO lijekom. Dakle, koristeći svoj ​​rod, stabljike, sjemenke iz sjemena i smole koje izbacuje iz kore. Za oglašavanje poslova ☼ ♥ Iako sezona trešanja ih koristiti svježe i dalje skupljati stabljiku i pripremiti ih za čaj ♥ 

Sastojci

  • To je AJ ili PETELJKI TREŠNJE ♥
  • Saka peteljki
  • 1 l vode
  • Višnje sok ♥
  • trešnje
  • šećer
  • CIMET kora od klinčića
  • Priprema

    1. 1.

      Čaj od peteljki trešnje ♥

       1 šaka peteljki kuha se s 1 litrom vode 2 minute. Pusti se da odstoji 15 minuta, ocijedi i pije u gutljajima tijekom dana.
        Protiv bolesti bubrega i mokraćnih organa : preporučuje čaj od trešnje stabljike. Pregršt višnje proizlazi kuhati u litri vode za dvije minute (od trenutka kad voda zavrije), pustiti da odstoji, procijediti i nezaslađen piće povremeno u malim gutljajima tijekom dana.

      Znanstvenici iz Instituta Michigan tvrde da trešnje imaju jako anti-infektivni aktivnost, može olakšati artritis bol i izvor antioksidansa i melatonina, što može usporiti učinke starenja, korisne su u borbi protiv raka i bolesti srca.
    2. 2.

      Sok od višanja ♥

      Bez alkohola, sterilizirani sok višnje jača srce i bolesne krvne žile. Sok napravljen od zdrobljenih trešanja, koje su ostavili da stoji preko noći i ujutro se protisnu kroz lanenu krpu ili dvostrukom gustom gazom. U čašu soka dodajte pola šalice šećera u prahu, cimet kora i nekoliko klinčića. Izmiješati sve dobro i ostaviti četiri dana na suncu (ili tople). Zatim ulije u staklenu bocu koja je bila dobro začepiti i (okrenuo naglavačke) obrazovanje u pijesku u podrumu, gdje se sok može biti sačuvana godinama. To se pije tri puta dnevno po čašicu (0,5 unci) - nakon jela - za jačanje srca
    3. 3.

      Popis kvalitetnih sastojaka koji sadrže trešnja je dug:
      Vitamin C za imunološki sustav folnom kiselinom za srce i krvožilni sustav, kalcija za kosti i željeza za krv.Ipak   najvrednije od svih biljne boje trešanja u , pod nazivom anthocyanidins. "Nakon tamne trešnje sadrži više boja, oni su zdraviji", kaže prof Bankhofer.
      Njemački liječnik Ludwig Koch, koji jei sam patio od artritisa je započeo u 50-tih godina prošlog stoljeća studija s pacijentima koji boluju od reumatizma i gihta. Od tada je dokazano da trešnje smanjuju nivo mokraćne kiseline i liječenje upale .
      Antocijanidini imaju i kozmeticko  dpbro djelovanje. Oni jačaju vezivno tkivo isprecavaju nastanak bora tako sto uništavaju štetne enzime koje kožu cine starom i naboranom. Tresnja je prirodni lek protiv celulita jer moze da sprjeci njegov nastanak.
      Korištenje kiseline i voćni šećer zaštitni potiče rad želuca, crijeva i gušterače, a time i potaknuti probavu ..
      "Trešnje prazne i na taj način osloboditi srce i cirkulaciju krvi, aktivira jetru i bubrege ." Osim toga, bakterioloških tvari u trešnje inhibiraju formiranje plaka i na taj način može spriječiti nastanak karijesa i problema guma .
      Dugo vremena sjemenke se koriste za proizvodnju nafte, kojom se sprječava pojavu srčanog udara, stabljiku kao diuretik. Trešnje su jesti svježe, tada se priprema džemova, pirjana voće, kolači. Plod sadrži 10% vode, celulozu, pektin, organske kiseline (jabučnu , limunsku, vinsku), vitamine C, B i karoten. bogat je kalijem te stoga povoljno djeluje na toksin izdanju . Energetska vrijednost 100 grama trešnje niska je i iznosi 60 kcal, a p je udoban za međuobrok ili kao zamjenski obrok za osobe s težine .
      Treba izbjegavati jesti trešnje bijele boje i koje imaju tvrdu kožicu, jer nisu dovoljno zrele te se stoga teško probavljaju i izazivaju poteškoće organa za probavu. U svježem stanju trešnje su dobre za otklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti. Kisele trešnje brzo djeluju kod neraspoloženja. U sjemenu trešnje ima glikozida, amigdalina, koji razvija otrovnu cijanovodičnu kiselinu. Peteljka ploda bogata je taninom, gorkim tvarima, organskim kiselinama, folinom, šećerom i mineralima. Zahvaljujući svome sastavu, peteljke su se u narodnoj medicini koristile za čajeve koji potiču izlučivanje mokraće i izbacivanje kamenaca iz bubrega i mokraćnog mjehura.

    4. 4.

      Trešnja kao prirodni lijek:♥

       Protiv bolesti bubrega i mokraćnih organa : preporučuje čaj potječe trešnje.Pregršt višnje proizlazi kuhati u litri vode za dvije minute (od trenutka kad voda zavrije), pustiti da odstoji, procijediti i nezaslađen pije povremeno u malim gutljajima tijekom cijelog dana. Za uklanjanje fizičke i mentalne iscrpljenosti . Tri puta dnevno jesti 250g trešanja Against bubrežnih kamenaca : žličicu višnje proizlazi sipati 200 g vode ili mlijeeka i kuhati za 1-2 minuta, ostaviti poklopljeno 5 minuta, zatim procijediti i piti tri puta dnevno. protiv reumatizma : preko tjadan dana svakodnevno piti svježe višnje sok tri puta dnevno u jednom trenutku.protiv srčanih problema : nasjeckati 25 g višanja bez koštice i staviti u 80 g jake duhova da odstoji 10 dana na umjerenoj temperaturi, zatim piti 5 kapi tinkture dva puta dnevno.




      Umesto aspirin:

       Dvadeset trešanja ima 10 puta više nego aspirin, a ne iritiraju želudac. Oni su bogati flavonoidima važnom izokvercinom i kvercinom, što predstavlja najmoćnije protiv raka tvari. Trešnje su sjajan izvor bora, koji u kombinaciji s kalcijem i magnezijem ima blagotvoran učinak na zdravlje kostiju i njihovu gustoću .također
       smanjiti bolove u zglobovima koji se često jajvljaju kod ljudi koji imaju problema s artritisom. 
      Ali ti bi trebao znati da trešanja ne treba jesti ručak jer premašuje može usporiti izlučivanje sokova za šprobavu što posebno otežava obradu i probavljanje mesa. Nakon trešanja ne treba voda za piće i pivo ili alkoholna pića.

      Budući da su niske kalorijske voća, trešnje se koriste u mnogim dijetama, posebno u debljini, bolesti srca, bolesti bubrega, gihta i reumatizma . 
      Trešnje može jesti (u umjerenim količinama), a pacijenti šećera, jer oni trešnja vrsta šećera (levulose) nema zla. Višnje treba jesti melanholičari jer oni aktiviraju i stimuliraju organe da funkcionira življe. Kompot od trešanja snižava temperaturu . 
      Svježe trešnje preporučuju se fizički slabe i iscrpljene ljude, i kuhani za djecu, starije osobe i osobe s osjetljivim želucima.   http://www.coolinarika.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар