Претражи овај блог

петак, 3. јун 2016.

Corba od krompira




Corba od krompira


Na francuskom ova se corba zove “corba Parmantije”-po imenu coveka koji je u Francuskoj popularisao gajenje i upotrebu krompira.I ova ce vam corba uspesno zameniti na stolu govedju supu.
Neophodne sostojke:
  • 2 korena praziluka
  • 600 gr krompira
  • 1 jaje
  • kisele pavlake
  • masla




Priprema:
  1. Uzmite 2 korena praziluka,samo onaj beli deo,pa ih iseckajte sitno i propirjanite-pazite da ne pozute-na maslu,masti ili ulju maslinovu,na njih tada dodajte 600 gr dobra krompira,oljustena i isecena u komada,na sve to nalite 1/2 litra corbe od kostiju ili kljucale vode,dajte zivu vatru,da  to dobro vri.
  2. Kad je krompir dobro skuvan,izgnjecite krompir i procedite ga kroz cesto cedilo ili sito.Tu kasu vratite u sud,zagrejte.pa gustinu doterajte corbom od kostiju ili klucalim mlekom.
  3. Kad budete hteli sluziti,vi u zdeli razbite 1 i po deci pavlake i 1 zumance,nalivajuci pomalo corbe.Izrucite tada svu corbu u zdelu,pa spustite u nju koju komadic sveza masla.
  4. Uz corbu mozete na tanjitu posluziti poprzene kocke od hleba ili obareno suvo testo.http://najnovijirecepti.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар