Corba od krompira
Na francuskom ova se corba zove “corba Parmantije”-po imenu coveka koji je u Francuskoj popularisao gajenje i upotrebu krompira.I ova ce vam corba uspesno zameniti na stolu govedju supu.
Neophodne sostojke:
- 2 korena praziluka
- 600 gr krompira
- 1 jaje
- kisele pavlake
- masla
Priprema:
- Uzmite 2 korena praziluka,samo onaj beli deo,pa ih iseckajte sitno i propirjanite-pazite da ne pozute-na maslu,masti ili ulju maslinovu,na njih tada dodajte 600 gr dobra krompira,oljustena i isecena u komada,na sve to nalite 1/2 litra corbe od kostiju ili kljucale vode,dajte zivu vatru,da to dobro vri.
- Kad je krompir dobro skuvan,izgnjecite krompir i procedite ga kroz cesto cedilo ili sito.Tu kasu vratite u sud,zagrejte.pa gustinu doterajte corbom od kostiju ili klucalim mlekom.
- Kad budete hteli sluziti,vi u zdeli razbite 1 i po deci pavlake i 1 zumance,nalivajuci pomalo corbe.Izrucite tada svu corbu u zdelu,pa spustite u nju koju komadic sveza masla.
- Uz corbu mozete na tanjitu posluziti poprzene kocke od hleba ili obareno suvo testo.http://najnovijirecepti.com/
Нема коментара:
Постави коментар