Претражи овај блог

понедељак, 30. мај 2016.

Ublažite upalu mišića prirodnim putem




Zaboravite na lijekove: Ublažite upalu mišića prirodnim putem


SHARE 
Pažljivo birane namirnice nakon treninga umanjit nelagodan osjećaj upale mišića.
Foto: Guliver / Thinkstock
Foto: Guliver / Thinkstock
Za one koji su odlučili da se pripreme za ljeto tako što će u svoj život uvesti redovite treninge, a pritom nisu dugo trenirali, za očekivati ​​je da će se boriti s upalom mišića.
Kako ne biste pili lijekove smiriti upale, evo nekoliko dobrih savjeta kako prehranom smanjiti ili pak ublažite upalu mišića.
Zapravo upala mišića znači da ste na dobrom putu i da ste uključili mišiće za koje niste ni znali da postoje, ali ona zna biti vrlo bolna i da izaziva otežano kretanje.
Kako biste to, ako ne skroz, onda barem djelomično ublažili, nakon treninga pojedite višnje, crni riža ili borovnice - sve u svemu, tamno pigmentirane hranu.
Stvar je u tome da je ona prepuna antocijana, koji rade na tome da ubrzavaju protok kisika kroz krv, smanjujući tako upalu mišića, minimalizirajući bol nakon treninga i pospješujući oporavak.
Antocijaniima osim u plavoljubičasta voću i povrću poput borovnica, kupina, šljiva i plavog paradajza, sadrži ih i crni ribiz, višnja, jagoda, crvena naranča, crno grožđe, bobice i cikla.
lepotaizdravlje.rs

x

Нема коментара:

Постави коментар