Претражи овај блог

субота, 21. мај 2016.

SOČNI SVINJSKI KOTLETI

SOČNI SVINJSKI KOTLETI
POTREBNO JE:
1 kg svinjskih kotleta, 2 čena češnjaka, papar, 1/2 Zoljića kima, 1 kocka za juhu, 2 šargarepe, 1/2 korijena celera, 1 korijen peršina, 2 glavice luka, suhi začin, so, 2 žlice ulja.
ZA SOS:  1 dl vrhnja za kuhanje, 2 žličice gustoća, 2,5 dl mlake vode, malo peršinovog lista, pasirano povrće od pečenja, papar.

PRIPREMA:
Kotlete posolite, pospite začinom, popaprite, utrljajte usitnjenim češnjakom i kimom. Korjenasto povrće narežite na krupnije komade, a luk sitno nasjeckajte. Meso stavite u vatrostalnu posudu, okružite ga povrćem, izmrvljenom kockom za juhu i lukom. Prelijte uljem preko mesa i podlijte ga s decilitrom mlake vode, pa stavite peći na laganoj temperaturi oko sat i pol, povremeno prelijevajući meso vlastitim sokom. Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i ostavite na toplom. Povrće izmiksajte, prelijte ga sa čašom mlake vode i dodajte mu vrhnje, pa umiješajte gustin. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta da bi se dobio gušći umak, dodajte sitno sjeckani peršunov list i posolite. Umak prelijte preko mesa pa servirajte uz knedle od tijesta ili pire od krumpira.
izvorhttp://zena.blic.rs/

Нема коментара:

Постави коментар