Претражи овај блог

субота, 21. мај 2016.

ŠNICLE U CRVENOM SOSU

ŠNICLE U CRVENOM SOSU

POTREBNO JE:
600 g svinjskih šnicli, 4 češnja češnjaka 0,3 veća paradajza, 1 žlica šećera, 2 žlice kiselog ili vrhnja, 50 g parmezana, ulje, sol, papar, origano, bosiljak.

PRIPREMA:
Čekićem za meso izlupajte šnicle, poprskajte ih s malo ulja, posolite i popaprite. Zatim uvaljajte šnicle u brašno i pržite u tavi na zagrijanom ulju. Kada porumene, izvadite ih i poredajte u vatrostalnu posudu. Na ulju na kome su se pržile šnicle kratko popecite sitno nasjeckani češnjak, zatim dodajte oguljeni i na kockice izrezani paradajz, šećer, sol, papar i kiselo vrhnje. Kada se umak malo zgusne, dodajte origano i bosiljak i maknite s vatre. Sosom prelijte šnicle, odozgo pospite parmezanom, poklopite i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Pred kraj otkrijte i ostavite još koju minutu u pećnici da se zapeče.
izvorhttp: //zena.blic.rs/recepti

x

Нема коментара:

Постави коментар