Претражи овај блог

субота, 21. мај 2016.

ROLOVANA Svinjska plećka

ROLOVANA Svinjska plećka 

POTREBNO JE:
750 g svinjske plećke bez kosti, 100 g dimljene slanine, 5-6 krastavčića, 1 glavica češnjaka, 1/2 dl ulja, papar, lovor, malo senfa, 1 čaša bijelog vina.

PRIPREMA:
Odvojite meso od kosti i malo ga rastanjite.  Posolite, popaprite, premažite uljem i senfom pa natrljajte Cenov češnjaka.  Slaninu narežite na tanke režnjeve, a krastavčiće na kolutove pa poredajte preko mesa, zarolajte ga i zavežite.  Prelijte meso ostatkom ulja i čašom bijelog vina .  Stavite u tepsiju, dodajte lorber, zatvorite folijom i pecite oko 45 minuta.  Izvadite iz pećnice, meso okrenite, ponovo zatvorite folijom i vratiti u pećnicu.  Desetak minuta prije završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu.  Izrežite na tanke režnjeve i poslužite.

 izvorhttp://zena.blic.rs/

Нема коментара:

Постави коментар