Претражи овај блог

недеља, 29. мај 2016.

Kako ispeći tunu na roštilju



Kako ispeći tunu na roštilju

Tuna je jedna od najzdravijih jela koje možete pripremati u bilo koje doba dana. Mala kalorijska vrijednost i mala količina masti će vam dozvoliti da ne ometano uživate u divnom ukusu tune. Može se jesti svakodnevno jer se može kupiti u supermarketima svježa ili u konzervi. Svježu tunu možete ispržiti u tavi ali će biti zdravija i ukusnija ai sočnija ako je spremite na roštilju.
Možete isprobati nekoliko recepata za pripremanje tune ovisno što volite i koji okus želite postići. Ovaj članak vam neće otkriti najbolji recept za tunu, ali će vam otkriti tajne savršenog grilovanja tune na roštilju.

Kako ispeći tunu na roštilju

  1. Nabavite svježu tunu. Nabavite najsvježiju tunu koju možete u vašem marketu. Neki od pokazatelja da li je tuna svježa su okus i miris. Provjerite je li tuna roskaste ili crvenkaste boje i da li ima miris mesa. Potražite uredno, deblje isječeni odrezak kako bi ostao sočniji nakon pečenja na roštilju. Ako je moguće potražite tunu s oznakom ' sushi ili sashimi' kvalitete. Tuna ovog kvalitete je najsvežija jer se može služiti i jesti sirova. Postoji mnogo vrsta tune koje su dobre za pripremanje na roštilju. Najčešća vrsta je žuto peraje. Ovo je vrsta tune koja se također može naći iu konzervi. Najskuplja vrsta tune plavo peraje i vrlo se teško nalazi. Ostale vrste tune koje su dobre za grilovanje su bonito i Albacore.
  2. tuna na roštilju
  3. Marinada. Okus vaš grilovane tune ovisi od mariniranja. Postoji više recepata za pripremu marinade. Možete koristiti soja sos, ocat, maslinovo ulje , senf, sok od limuna , papar ili češnjak. Odaberite savršenu kombinaciju sastojaka da ne biste brinuli o suprotnosti okusa. Stavite sve vaše izabrane sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Ovo već može poslužiti kao marinada. Ulijte mješavinu u vašu tunu, dok ne prekrije obje strane tune. Stavite tunu u plastičnu vrećicu s marinadom i dobro zatvorite. Stavite u hladnjak na 2 do 3 sata kako bi meso upilo ukuse iz vaše marinade.
  4. Priprema na roštilju. Pripremite roštilj, dok se tuna marinara. Možete premazati roštilj s malo ulja kako biste spriječili da se tuna zalijepi za roštilj.Stavite tunu na srednje zagrijan roštilj. Pecite od 8 do 15 minuta povremeno prelijevajući odrezak marinadom. Koristite špatulu za okretanje kako biste ispekli tunu s obje strane. Ravnomjerno ispecite s obje strane. Pecite je po želji, ovisno da li više volite sirovo pečenu, srednje ili reš.
  5. Serviranje. Dekorisite vašu grilovanu tunu s peršinom, kriškama limuna ili manjim peteljkama celera. Možete dodati još i grilovane paprike, gljive i luk, kao prilog uz glavno jelo. Slobodno iscijedite malo limuna na vašu tunu, jer je to sjajan dodatak ukusu vašeg obroka.http://www.kakopedija.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар