Претражи овај блог

недеља, 29. мај 2016.

Šnenokle




Šnenokle

  1. Sastojci:
  2. litra  mlijeka
  3. 4  jaja
  4. 6 kašika šećera
  5. 2 vrećice  vanilije šećera
  6. 2 pune kašike brašna

  7. Priprema
  8. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Ulijte mlijeko u tavi s debelim dnom i uključite štednjak na srednje snage.  Dok se mlijeko zagrijava, vrlo uske umutiti bjelanjke. Koristite prvi nisku brzinu na mikseru, a onda brže bjelanjke "pao". Taman dok se mlijeko počne teći, bijelci će biti pretučen.  Smanjite snagu ploče barem u mlijeko teče žlica ubaciti knedle ulupanih bijelci. Kada počnu rasti, da ih uključite kuhati na drugoj strani.Sada, ja, na primjer, vrlo teško ih okrenuti jer meškoljenje, bježi, ali kada kada za vrijeme kuhanja žlica preljev mlijeka, malo lakše.  Gotove njoke rešetkastom žlicom izvadite iz tave i organizirati u zdjelu iz koje služe.  Mlijeko sklonište s vatrom. Žumanjke dodati šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok ne postane bijel i početi pjeniti. Dodajte dvije žlice brašna i pakiraju ih prvo lagano promiješati sa drvenom žlicom, a zatim u mikser.  Dobivenu smjesu uliti loncu ili dva od toplog mlijeka promiješati sa drvenom žlicom dok se ne izmiješa.  Mlijeko natrag na štednjaku, uključite tihi, dok su stalno miješajući ulijevati malo tukli žumanjke.Nastavak za miješanje do željene konzistencije (potrebno da biste dobili gustu kremu).  Čim se krema je spremna, prelijte ga razvrstani knedle i ostaviti da se ohladi dooobro.

  9. http://www.coolinarika.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар