Jela s mesom: piletina s pivom (RECEPT)
Pošto odstoji na hladnom, u pikantnoj marinadi, piletina će biti posebno sočna ako je pripremite u saftu od piva! Evo recepta ...
Sastojci:
- 8 karabataka bez kože i kostiju
- senf
- ružmarin
- 2-3 žlica vorčester sosa
- 1 žličica meda
- 1 mala konzerva piva
- 50 g suhih šljiva
- 1 žlica brašna
- malo ulja
- So, biber
priprema:
Piletinu namažite senfom i istrljajte ružmarinom. U zdjeli pomiješajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smjesi nekoliko sati. Pomiješajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suhe šljive. Poslova i popaprite. Pokrijte folijom i stavite u pećnicu da se peče na tiho 2-3 sata.
Izvor: Lisa lijepa & sretna
Нема коментара:
Постави коментар