Претражи овај блог

недеља, 29. мај 2016.

piletina s pivom (RECEPT)


Jela s mesom: piletina s pivom (RECEPT)

Pošto odstoji na hladnom, u pikantnoj marinadi, piletina će biti posebno sočna ako je pripremite u saftu od piva! Evo recepta ...
Foto: ProfimediaFoto: Profimedia
Sastojci: 
  • 8 karabataka bez kože i kostiju
  • senf 
  • ružmarin
  • 2-3 žlica vorčester sosa
  • 1 žličica meda
  • 1 mala konzerva piva
  • 50 g suhih šljiva
  • 1 žlica brašna
  • malo ulja
  • So, biber
priprema: 
Piletinu namažite senfom i istrljajte ružmarinom. U zdjeli pomiješajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smjesi nekoliko sati. Pomiješajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suhe šljive. Poslova i popaprite. Pokrijte folijom i stavite u pećnicu da se peče na tiho 2-3 sata.


Нема коментара:

Постави коментар