Претражи овај блог

уторак, 12. април 2016.

ragu alla bolognese

ragu bolognese


Sastojci

  • 500 grama mješanog mljevenog mesa (50% junetine + 50% svinjetine)
  • 100 gr slanine
  • 50 gr koncentrata rajčice
  • 50 gr maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 mrkva
  • 1 veći crveni luk
  • 1 štapić celera
  • 1 goveđa kocka otopi u 300 ml mlake vode
  • sol i papar, po potrebi

priprema


Zagrijte na srednjoj vatri maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno isjeckanu mrkvu.  Pirjajte mrkvu dok ne omekša, nekih 5-10 minuta.  Dodajte sitno sjeckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve dok posve ne omekane i luk postane staklast.  Za to vrijeme isjeckajte sitno slaninu i dodajte da se dinsta.  Dodajte također mješano mljeveno meso.
Pustiti da se pirjani oko 30 minuta. Dodajte čašu crnog vina i pustiti da ispari u potpunosti. Dodajte pastu od rajčice. Dodajte sol i papar i malo rastopljenog goveđe juhe.
Kuhajte oko 1,5 sat do 2 i dodavajte polagano goveđu juhu.  Na kraju dodajte čašu mlijeka.Mlijeko se dodaje po originalnom receptu mada ga više mnogi ne koriste.
To je jedini originalni recept i najbogatiji. Okus gulaš s roštilja vrlo je intenzivna i vjerujte mi vaše kuhinje će mirisati cijeli dan. Dobro izmiješati i dodati sol i papar opet, ako je potrebno kuhati još 5 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар