Претражи овај блог

уторак, 12. април 2016.

PIROŠKE SA SIROM

Piroska sir

SASTOJCI 
Tijesto 
1 kg brašna za dizana tijesta 
1 kom svježi kvasac 
1 žlica velika ravno soli 
5 ​​dcl mlijeka i još dodati po potrebi 
1 dcl ulja 

FIL 
50 dkg sira svježeg 


12,5 dkg margarina otopiti 
1zlica ravno soli 
Premaz 
1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl 
2 kom jaja 

PRIPREMA 
1. 
Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovno preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine. Reži po dužini 


na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju. Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu. Odozgo ih premaži sa: 
odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje 0,2 cijela jaja i malo soli. Stavi ih peći na 180 C 30-4 minuta. 
2. 
Dobar tek! 
3. 

 kako bi vam bilo lakše možete tijesto podijeliti na 4 dijela, svaki posebno razvaljati u pravokutnik, namazati sa sirom presaviti dva puta da vam presavijeno bude 10 cm, još malo valjkom pritisnite, režite široko 1,5 - 2 cm, ufrčite, lakše će vam biti i svi će biti otprilike iste veličine.

Нема коментара:

Постави коментар