Претражи овај блог

уторак, 12. април 2016.

Punjena pljeskavica


Punjena pljeskavica


Sastojci

  • 200 gr. mlevenog mesa
  • 1 crvena pečena paprika
  • 1 list blitve ili spanaća
  • sir feta ili tepeni sir
  • Začini: so, biber, vegeta, beli luk
  • NAPOMENA: Ovo su mere za jednu pljeskavicu, mleveno meso mora biti od teletine vrat i dva puta premleveno

Priprema

Mleveno meso posoliti pa ostaviti da odstoji bar jedan sat. Ispeći i očistiti papriku, pupariti blitvu ili spanać. Pomješati zajedno vegetu, biber i sitno strugani beli luk pa posuti (utrljati) po listovima blitve i paprike. Od mesa napraviti lopticu, staviti je na najlon vrecicu koju ste malo nauljili pa prekriti drugom najlon vrećicom i pritisnuti daskom za meso ili okruglim tanjirom. Skloniti gornju vrecicu I filovati (crvena paprika ,sir, blitva, sir, crvena paprika).
Prilikom filovanja, filovati samo polovinu pljeskavice. Kad nafilujemo, preklopiti pljeskavicu da dobijemo polumesec. Lagano pritiskati viljuškom rubove da se pljeskavica zatvori i peći na roštilju ili u tiganju sa malo ulja.
NAPOMENA: PLJESKAVICU NIKAKO NE PRITISKATI već je pustiti da se zapeče oko 5 min. sa svake strane u svom saftu.

Нема коментара:

Постави коментар