Претражи овај блог

недеља, 17. април 2016.

pogaca-posna

pogaca-posna



Mekana posna pogača


U dane posta dobro nam dođe mirisna, mekana posna pogača. Jednostavna i ukusna dopada se odraslima i djeci.
priprema
U 100 ml mlake, gazirane vode staviti šećer i kvasac pa ostaviti da kvasac nadođe.
U većoj zdjeli pomiješati brašno s preostalim sastojcima, dodati nadošli kvasac.  Postupno dodavati preostalu gaziranu vodu i umijesiti glatko, meko tijesto, koje se ne lijepi za ruke.  Pokriti tijesto kuhinjskom krpom ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu da se udvostruči.
Nadošlo tijesto premijesiti na brašnom posutoj radnoj površini i praviti oblike prema prikazanoj slici ili po vlastitoj mašti.  Oblikovati pogaču u podmazan kalup i ostaviti je udvostručiti veličinu.  Prije pečenja mekana posna pogača se premazuje uljem.  Peče se na 200 ° C oko 30 minuta.
Sastojci
  • 800 g brašna
  • 400 ml gazirane vode
  • 30 g svježeg kvasca
  • 3 žličice šećera
  • 3 žličice soli
  • 100 ml ulja

x

Нема коментара:

Постави коментар