Претражи овај блог

среда, 20. април 2016.

Hilandarska čorba od krumpira: Odličan posni obrok

Hilandarska čorba od krumpira: Odličan posni obrok




Ukusna juha koju možete pripremati i na vodi i na ulju
SASTOJCI
  • 1 kg krumpira
  • 500 g mrkve
  • 2-3 glavice luka
  • so
  • malo ulja
  • origano
  • peršin

PRIPREMA
1. Krompire i mrkvu oljuštiti, isjeckati na kockice (mrkvu na kolutiće). Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom).
2. U tavu dodajte krumpir i mrkvu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.  Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smjesa zgusne.

3. Po želji, na kraju dodajte i isjeckan peršin i malo origana.

Нема коментара:

Постави коментар