Претражи овај блог

среда, 20. април 2016.

POHOVANA RIBA SA PIVOM

POHOVANA RIBA SA PIVOM


  • 1 kg   fileta oslića
  • 3   jaja
  • brašno
  • pivo
  • biljni   začin
  • aleva   paprika
  • prezle
  • ulje

priprema


Filete oslića posuti mješavinom biljnog začina i mljevene paprike. Ostaviti da odstoji, dok se pripremi masa za pohanje.

U dublju zdjelu umutiti jaja, posoliti, dodati brašno, biti jako gusta masa, pa razrijediti pivom. Gustoća testa treba biti malo gušća od testa za palačinke.

U tavu staviti ulje i parče margarina oko 50g. Staviti da se grije. Svako parče ribe umočiti u masu za pohanje, pa u prezle. Staviti da se prži. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se i druga strana isprži. Prženu ribu poslužiti uz odgovarajući prilog.                                     




                              SAVJET

Margarin se stavlja da ulje, prilikom prženja ribe, ne prska.

x

Нема коментара:

Постави коментар