POHOVANA RIBA SA PIVOM
- 1 kg fileta oslića
- 3 jaja
- brašno
- pivo
- biljni začin
- aleva paprika
- prezle
- ulje
priprema
Filete oslića posuti mješavinom biljnog začina i mljevene paprike. Ostaviti da odstoji, dok se pripremi masa za pohanje.
U dublju zdjelu umutiti jaja, posoliti, dodati brašno, biti jako gusta masa, pa razrijediti pivom. Gustoća testa treba biti malo gušća od testa za palačinke.
U tavu staviti ulje i parče margarina oko 50g. Staviti da se grije. Svako parče ribe umočiti u masu za pohanje, pa u prezle. Staviti da se prži. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se i druga strana isprži. Prženu ribu poslužiti uz odgovarajući prilog.
SAVJET
Margarin se stavlja da ulje, prilikom prženja ribe, ne prska.
Нема коментара:
Постави коментар