Претражи овај блог

среда, 20. април 2016.

PRŽENE POLPETE OD BAKALARA

PRŽENE POLPETE OD BAKALARA

Sastojci:
• 60 dag omekšanog bakalara
• veći korijen celera
• mrkva
• lovor
• luk
• češnjak
• peršin
• luk vlasac
• brašno
• 2 jaja
• krušne mrvice
• 2 krumpira
• maslinovo ulje i ulje za prženje
• sol

priprema:
Bakalar stavite u lonac s puno vode, dodajte pola celera, mrkvu, lovor, očišćen luk i prstohvat soli, te kuhajte 40 minuta.
Izvadite i očistite bakalar pa ga sameljite s malo maslinova ulja i režnjem češnjaka. Dobiveni pire aromatizirajte nasjeckanim peršinom i vlascem. Od pirea oblikujte polpete, uvaljajte ih u brašno pa u umućena jaja i krušne mrvice, ispržite u ulju, ocijedite i stavite na toplo mjesto.

Pola celera i 2 krumpira narežite na tanke trakice, ispržite ih tako da budu hrskave i poslužite s polpetama od bakalara.
Ako želite, uz ovo jelo možete poslužiti i umak od celera: celer skuhajte i samljeti s uljem, vrućim mlijekom, soli i paprom.

Нема коментара:

Постави коментар