Претражи овај блог

недеља, 19. јун 2016.

TIKVICA TORTA-GLAVNO JELO

Sastojci

  4 osobe

Priprema

    1. 1.
      Tikvice

      Tikvice oprati i oguliti, a zatim ih po dužini narezati na tanke šnite. Kada dođete do sredine sa sjemenkama, nju ne režete, nego stavite u blender i izblendate - pustite da stoji dok pečete ostatak tikvica. 
      Grill tava obložena s malo ulja (1 žlica je dovoljna), a na njoj pretjerati tikvice kriške tako omekane. 
      U jednom protvan staviti papir za pečenje i staviti ga na rub 18cm (imam policu koja koristim za različitim veličinama), te u skladu prstena tako da je pola tikvice kriške na dnu, a polovica od ruba kalupa. Tako da kaput dno kalupa, trebat će vam dva komada. 
      Kao što se na slici vidi, ja sam negdje redala tako da mi dio šnite prekrije rub, a negdje su mi šnite bile prekratke pa su prekrivale samo dno, tako da se tu vidi meso. Pokapati ih s malo ulja i posuti s dvije žlice krušnih mrvica. 
      Zatim pripremiti nadjev. 

    2. 2.
      Nadjev

      Na grill tavu dodati još 2 žlice ulja, na njemu prepržiti luk i češnjak, dodati iscijeđene sredine tikvica koje ste izblendali i dodati papriku narezanu na manje kockice. Posoliti, popapriti i dodati Vegetu pa pirjati desetak minuta, da povrćeomekani i malo soka ispari. 
      Ostaviti kao prohladi. 
      U mljeveno meso dodati jaje i 2-3 listića smrvljene sušene kadulje te krušne mrvice i malo soli.
      Toj smjesi dodati pirjano povrće i sve promiješati i ujednačiti.

    3. 3.
      Uključiti pećnicu na 180 ° C. 
      Nadjev od mesa i povrća rasporediti po tikvicama u kalupu. 
      Tikvice koje su bile uz rub kalupa prebaciti preko nadjeva i dobro stisnuti. Prekriti ostatkom grillanih tikvica. 
      Staviti u pećnicu i peći 60 minuta. 
      Pukotina će Sokić, ali to ne smeta, u nastavku je prsten protvan. 
      Nakon 60 minuta, isključite pećnicu, ostavite kolač još 10 minuta, a zatim izvaditi i ohladiti 10 minuta. 
      Izvadite kolač prsten i prenijeti na tanjur (ako je drugačije prenošenje kolač). 


  • Poslužiti uz omiljenu vam salatu. 
    Dobar tek!
  • coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар