Претражи овај блог

недеља, 19. јун 2016.

NEKUVANI MLEVENI PARADAJZ

NEKUVANI MLEVENI PARADAJZ

Potrebno je:
  • 10 kilograma paradajza
  • soli po ukusu
  • 3 vezice peršunovog lista
  • vezica celerovog lista
  • ljute papričice (po želji)
  • ravna kašičica vinobrana
  • ulje
Priprema: zdrav, zreo paradajz, po mogućnosti “jabučar“, oprati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Dodati so i vinobran i dobro izmešati.
U dobro oprane i sterilisane flaše sipati paradajz, dodati peršunov i celerov list i po želji seckane ljute papričice, pa odozgo naliti kašičicom ulja. Flaše dobro  zatvoriti i odložiti u ostavu.
Nekuvani mleveni paradajz i praziluk u hladnim zimskim danima mogu poslužiti za pripremu vrlo ukusne i zdrave salate.
Savet: sav pribor koji se koristi tokom pripreme zimnice, kao i vaše ruke, moraju biti besprekorno čisti.
 superkuvar.com

Нема коментара:

Постави коментар