Претражи овај блог

недеља, 19. јун 2016.

Sos od paradajza za tjesteninu

Sos od paradajza za tjesteninu

  • Sos:
  • veća glavica crvenog luka
  • mrkva
  • manje tikvice
  • 2-3 struka mladog bjelog luka
  • malo celerovog korjena i lista
  • 3,4 zrelija paradajza
  • malo pasiranog paradjza
  • malo kečapa
  • žlica ajvara
  • začini po ukusu vegeta, biber, origano, bosiljak…
  • malo šećera
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • Priprema

    1. 1.
      Na maslinovom ulju prodinstajte na sitno isjeckan crveni luk, mrkvu, dolivajte po malo vode, zatim bjeli luk, tikvice na kockice, paradajz.
    2. 2.
      Mješati i dolivati vode toliko da ne zagori, na kraju dodati pasirani paradajz, kečap, ajvar, malo šećera, začine koje volite, ja ponekad stavim i žličicu senfa.
    3. 3.
      Kad je gotovo dodati jednu punu žlicu parmezana.
    4. 4.
      Služiti uz njoke ili raznu tjesteninu uz dodatak parmezana, ja volim i uz pire krompir i meso.
    5. coolinarika.com

  • x

    Нема коментара:

    Постави коментар