Претражи овај блог

среда, 1. јун 2016.

Sirup za sok od višanja




Sirup za sok od višanja

ADVERTISEMENT

SASTOJCI ZA SIRUP ZA SOK OD VIŠANJA:

  • 5 kg višanja,
  • 3 l vode,
  • 5 kg šećera,
  • 5 kesica limuntusa (50 g).

SIRUP ZA SOK OD VIŠANJA SE PRIPREMA NA SLJEDEĆI NAČIN:

  1. Vissnja oprati pod mlazom vode, pa ih odvojiti od koštica i peteljki.
  2. Staviti očišćene višnje u veću posudu zajedno sa šećerom, vodom i limuntusom da odstoji 24h na hladnijem i tamnijem mjestu.
  3. Promiješajte više puta da se šećer što više istopi, poželjno je izgnječiti sve malo rukama.
  4. Propasirati na cjediljku sa širim rupicama (bitno je da se odvoji ljuska i da ima malo krupnijih komada višanja), a može se procijediti i kroz gazu.
  5. Ocijeđene sok (sirup) degustirajte, ulijete malo u času, razrijedite vodom i ako treba dodajte još limuntusa.
  6. Sve zajedno prokuhati, dovoljno je da krčka 3-5 min. Još nije kasno da probate i dodane ako nesto nedostaje po vašem ukusu samo pazite na limuntus, ako ga sad dodajete da vam ne pokipi bez obzira što se ne kuha (zna se dogoditi obzirom da je jos vrelo).
  7. Ako je sve kako treba, odmah sipati u čiste flaše zagrijane u pećnici na 100 ° C.
  8. Čepove dobro zavrnuti, a ako ne dihtuju dobro, prije čepa staviti celofan, pa sve boce umotati u deke dok se ne ohlade.
  9. Hladi se 2-3 dana i nakon toga je za upotrebu, a može stajati i do 2 godine a da se ne pokvari.   domacisokovi.com

x

Нема коментара:

Постави коментар