Zapečeni krompir sa bolonjeze sosom
SASTOJCI
1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na tanke kolutove
2 kašike maslinovog ulja
550 g mlevene junetine
srenja glavica crnog luka, sitno iseckana
čen belog luka, usitnjen
200 g šargarepe, iseckane na kockice
4 kašike paradajz sosa
2 kašičice mešavine suvih začina
3 kašike putera, omekšalog
100 g kačkavalja, rendanog
PRIPREMA
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite mleveno meso dok ne poprimi braon boju, pa ga začinite po želji. Dodajte beli i crni luk i šargarepu i pržite još nekoliko minuta. Dodajte paradajz sos i kuvajte još jedan minuta. Zatim dodajte 2 čaše vode i stavite da se kuva 10 minuta. Prebacite sos u pleh za pečenje.
2. Preko sosa stavite iseckan krompir u nekoliko slojeva a između svakog sloja nanesite otopljen puter. Preko poslednjeg reda krompira pospite kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta dok površina ne porumeni.
http://www.stvarukusa.rs/
Нема коментара:
Постави коментар