Претражи овај блог

петак, 27. мај 2016.

Priprema kože za sunce


Priprema kože za sunce


Kožu je potrebno pripremiti za učinke sunca i topline

Ljeto je pred nama, a to podrazumijeva i pojačano izlaganje tijela sunčevim zrakama, te shodno tome i dodatne pripreme.
Potrebno je da kožu pripremiš za učinke sunca i topline, a uz redovitu tjelesnu aktivnost potrebno je očuvati dobro zdravlje.
Upotreba krema s visokim zaštitnim faktorom te izbjegavanje sunca u vrijeme najjačeg zračenja je odgovorno ponašanje prema koži. No, brojne studije ukazuju da dodaci prehrani mogu biti od velikog značenja u zaštiti kože. Dodaci prehrani posebno su prilagođeni osobama koje žele pripremiti kožu za izlaganje suncu i zaštiti je od štetnog utjecaja slobodnih radikala, te svima onima koji imaju kroničnedermatološke probleme.
Danas na tržištu postoje inovativni proizvodi s iznimno bitnim sastojcima dobivenim iz prirodnih izvora kao što su ulje boreča, argana i uljane palme, koji sadrže vrlo visoki postotak antioksidansa za zaštitu kože "iznutra". Vrlo bitni sastojci u ovim pripravcima su nezasićene masne kiseline, vitamin E, astaksantin, selen, i koenzim Q10.

Astaksantin je snažan antioksidans koji spada u grupu karotenoida

Ulje boreča bogato je izrazito vrijednom gama-linolenskom kiselinom, palmitinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Iznimno bogato nezasićenim masnim kiselinama jest i ulje argana
Palmino ulje također sadrži antioksidanse kao što je karotokoferol i i tokotrienoli,, zastupljen je i visok udio vitamina K te magnezijaAstaksantin je moćni antioksidans koji pripada skupini karotenoida, sprječava oksidativne procese u organizmu i umanjuje razinu štetnih slobodnih radikala.
Nezasićene masne kiseline regeneriraju hidro-lipidni sloj kože, djeluju na porast udjela hranjivih tvari u stanicama, stimuliraju međustaničnu oksigenaciju, neutraliziraju štetne slobodne radikale i štite vezivno tkivo. Time se sprječava isušivanje kože, gubitak elasticiteta, usporava pojava bora, a koža postaje mekša i zategnutija. Na ovako zaštićenoj koži manje se pojavljuje crvenilo, manje se razvijaju fotodermatoze – kožne bolesti povezane s izlaganjem kože suncu, usporava se starenje kože i razvoj karcinoma kože. 
Aktivne tvari u proizvodima za zaštitu od sunca, a koji djeluju na kožu "iznutra" u idealnim kombinacijama i omjerima koriste se i u prevenciji razvoja određenih oblika alergije kože na sunce i korisni su saveznici u zaštiti od sunca.

izvorzdravakrava.24sata.hr

Нема коментара:

Постави коментар