Претражи овај блог

петак, 27. мај 2016.

Domaći rezanci za juhu


Domaći rezanci za juhu

  • 0
Sastojci:količina:
jaja2
šalice brašnaoko 2
žlice vode4

Uputstvo za pripremu

  • Jaja i vodu umutiti i dodati brašno. Zamijesiti tvrđe tijesto. Dodati još brašna ako ima potrebe. Razvući tijesto oklagijom na debljinu 0.5cm i rezati na trake. Provući 2 puta kroz stroj za rezance sa strane gdje je valjak. Ostaviti 5-6 minuta da se trake malo osuše, pa ih isjeći na stroj sa dodatkom za rezanje rezanaca. Prosuti rezance preko suhe krpe da se dobro osuše. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
  • Treba im možda nekih 3-5 minuta da se skuhaju, ovisno kolike debljine su vam rezanci.
  • Tko nema stroj može sam siječe nožem rezance. Istanjite tijesto oklagijom sto više možete, pospite tijesto brašnom i zarolajte ga kao palačinku. Stavite na dasku i režite što tanje kolutiće. 
  • izvorhttp://zena.blic.rs/

x

Нема коментара:

Постави коментар