Domaći rezanci za juhu
Domaći rezanci za juhu
Sastojci: | količina: |
•jaja | 2 |
•šalice brašna | oko 2 |
•žlice vode | 4 |
Uputstvo za pripremu
- Jaja i vodu umutiti i dodati brašno. Zamijesiti tvrđe tijesto. Dodati još brašna ako ima potrebe. Razvući tijesto oklagijom na debljinu 0.5cm i rezati na trake. Provući 2 puta kroz stroj za rezance sa strane gdje je valjak. Ostaviti 5-6 minuta da se trake malo osuše, pa ih isjeći na stroj sa dodatkom za rezanje rezanaca. Prosuti rezance preko suhe krpe da se dobro osuše. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
- Treba im možda nekih 3-5 minuta da se skuhaju, ovisno kolike debljine su vam rezanci.
- Tko nema stroj može sam siječe nožem rezance. Istanjite tijesto oklagijom sto više možete, pospite tijesto brašnom i zarolajte ga kao palačinku. Stavite na dasku i režite što tanje kolutiće.
- izvorhttp://zena.blic.rs/
x
Нема коментара:
Постави коментар