Претражи овај блог

субота, 28. мај 2016.

Jednostavni recept! Varivo s govedinom koja se topi u ustima


Varivo s govedinom koja se topi u ustima



Sastojci za varivo s govedinom: 
1 kg govedine bez kosti (inferiorni komadi mesa ovdje su poželjna) 
1 žlica ulja 
3 žlice maslaca 
150 grama sitno nasjeckanog luka 
50 grama brašna 
1 Popis lovora
1 žličica majčine dušice 
1 čajna žličica mažurana 
1 litra temeljca od govedine ili obične vode
4 velika krumpira 
4 velike mrkve 
¼ žute repe 
3 male parsnips 
400 ml rajčice iz konzerve 
200 grama smrznutog graška ili graha
100 grama narezanog svježeg peršina 
sol i papar na okus 

priprema: 
 Narežite govedinu na kocke  od oko 4 centimetara, dobro ih osušite papirnatim ručnikom, pa ih popecite sa svih strana nekoliko minuta na ulju i maslacu dok ne postanu tamnosmeđe.  Meso izvadite iz lonca , a na istoj masnoći popržite luk dok ne postane zlatnožut. 


 Dodajte brašno  i brzo miješajte dok iz smjese ne nestanu sve grudice, a brašno postane također žuto.

 Sukladno mješavinom govedine juhe   ili vode, vratite meso u  lonac  i dodajte lovorov list, timijan i mažuran. Cook je također oko 60 do 90 minuta dok meso je tender na laganoj temperaturi.    

Dodajte nasjeckane komade  slične veličine očišćenog krumpira, mrkve, repe i pastrnjaka kao i nasjeckane rajčice iz konzerve, pa kuhajte sve zajedno još oko pola sata. 

Pet minuta prije kraja kuhanja  dodajte smrznuti grašak ili mahune, a sve zajedno začinite sa svježim peršinom, solju i paprom. Dobar tek!
http://punkufer.dnevnik.hr/

Нема коментара:

Постави коментар