Varivo s govedinom koja se topi u ustima
Sastojci za varivo s govedinom:
1 kg govedine bez kosti (inferiorni komadi mesa ovdje su poželjna)
1 žlica ulja
3 žlice maslaca
150 grama sitno nasjeckanog luka
50 grama brašna
1 Popis lovora
1 žličica majčine dušice
1 čajna žličica mažurana
1 litra temeljca od govedine ili obične vode
4 velika krumpira
4 velike mrkve
¼ žute repe
3 male parsnips
400 ml rajčice iz konzerve
200 grama smrznutog graška ili graha
100 grama narezanog svježeg peršina
sol i papar na okus
priprema:
Narežite govedinu na kocke od oko 4 centimetara, dobro ih osušite papirnatim ručnikom, pa ih popecite sa svih strana nekoliko minuta na ulju i maslacu dok ne postanu tamnosmeđe. Meso izvadite iz lonca , a na istoj masnoći popržite luk dok ne postane zlatnožut.
Dodajte brašno i brzo miješajte dok iz smjese ne nestanu sve grudice, a brašno postane također žuto.
Sukladno mješavinom govedine juhe ili vode, vratite meso u lonac i dodajte lovorov list, timijan i mažuran. Cook je također oko 60 do 90 minuta dok meso je tender na laganoj temperaturi.
Dodajte nasjeckane komade slične veličine očišćenog krumpira, mrkve, repe i pastrnjaka kao i nasjeckane rajčice iz konzerve, pa kuhajte sve zajedno još oko pola sata.
Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte smrznuti grašak ili mahune, a sve zajedno začinite sa svježim peršinom, solju i paprom. Dobar tek!
http://punkufer.dnevnik.hr/
Нема коментара:
Постави коментар