Претражи овај блог

субота, 28. мај 2016.

Prirodna maska ​​protiv prištića i akni


Prirodna maska ​​protiv prištića i akni


Dan i noć je sitna jednogodišnja zeljasta biljka koja sadrži flavonoide (rutin, violantin, izokvercetin, astragalin ...), eterično ulje (najviše metiletar salicilne kiseline), s aponine, vitamin C, karotenoide, kumarin, sluzi, tanine, mineralne materije.
kucnilekar.com
Dan i noć se u fitoterapiji koristi prije svega za liječenje bolest i kože, posebno za uklanjanje bubuljica, akni, ekcema, osipa, gnojnih mjehurića, krasta i sličnih estetski nepoželjnih promjena na tijelu. Za čišćenje kože i održavanje njezine elastičnosti preporuča se redovita uporaba preparata od cvjetova dana i noći, koji u potpunosti mogu zamijeniti skupe kreme i losione poznatih kozmetičkih kuća. 
Melemi od ove biljke slove za korisna pomoćna sredstva u liječenju kardiovaskularnih oboljenja jer čiste krvne žile i "jačaju" srce, učinkoviti su u slučaju reumatizma, artritisa.
Također pospješuje znojenje i povećavaju protok urina.
Čaj od biljke dan i noć
Čaj se pravi od dvije žličice biljke s vrelom ili hladnom vodom. Treba da odstoji 8-10 sati i pije se 2-3 šalice na dan. Ovaj čaj se koristi i za pranje i za obloge.Zbog neugodnog okusa može se zasladiti sirupom od malina, ribizla, višanja ili limuna.
Maska protiv akni i prištića
Šolju prokuhanog mlijeka sipati preko šake cvjetova biljke dan i noć ostaviti da se ohladi pa procijediti kroz gazu gnječeći cvjetove da bi ispustili sok.Stavite ovu masku na lice i držati 30 minuta, potom isperite lice mlakom vodom.    
IZVORhttp: //kucnilekar.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар