Torta lenja ženja
Torta lenja ženja je jedna sigurno odnajbrržih torti. Sve se lepo umuti i oblikuje, ukuse odredjujete sami. Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da sse koriste i orasi, lešnici, jafa keks…
torta lenja zena
Sastojci:
1 l slatke pavlake ( ili 600 šlaga i 600 ml kisele vode, onda kisela pavlaka nije potrebna )
200 gr šećera u prahu
400 ml kisele pavlake
300 gr mlevenog keksa
15 bananica ili 300 gr voća ( malina )
200 – 300 gr eurokrema ili kesica kapućina ( ja sam dodala još 100 gr pečenih, mlevenih lešnika )
Priprema:
Ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu, ali ne mutite previše da se ne dobije maslac, pa dodati kiselu pavlaku i sjediniti.
Podeliti na 3 dela, pa u jedan staviti keks, u drugi maline ili bananice i u treći eurokrem.
Redjati na tacnu ili u obruč deo sa keksom, pa bananicama i na kraju deo sa eurokremom.
Ostaviti da se dobro ohladi pa skinuti obruč ako slažete u njega ( prečnik 25 cm ) i dekorisati po želji.