Претражи овај блог

субота, 16. април 2016.

Nježni jagodasti cheesecake! Nježan u svakom pogledu.. pravi proljetni.


Nježni jagodasti cheesecake! Nježan u svakom pogledu.. pravi proljetni.

Sastojci
Podloga
200 g mljevenih Petit keksi
1 žlica šećera
100 g rastopljenog maslaca
Jagodasta krema
200-300 g jagoda
1 žlica Meda bagrem Podravka
300 g posnog sira Milbona
1 paketić želatine Dolcela 
Bijela krema 
200 g posnog sira Milbona 
200 ml šlag na vrh 
pole paketića mljevenog želatine Dolcela 
zaslađivač po želji
Priprema
1.
Kekse usitniti, dodati šećer i dodati otopljeni maslac. Po potrebi dodati mlijeka. Utisnuti u kalup za torte i staviti u hladnjak dok pripremate jagodastu kremu.
2.
Jagode usitniti u multipraktiku pa ih dodati u sir. Dodati i med pa sve izmiksati. Na kraju dodajte otopljenu želatinu. Kremu stavite u hladnjak. Nakon 5-10 min kremu izlijte na ohlađenu keks podlogu. Vratite sve zajedno u hladnjak da se krema stisne. Nakon cca sat vremena krema će se stisnuti pa pripremite bijelu kremu. Izmiksajte vrhnje za šlag pa dodajte sladilo po želji. Izmiksano vrhnje dodajte u sir i kratko izmiksajte da se sjedini. Ako želite čvršću kremu dodajte želatine. Kremu premazati preko jagodaste kreme. Dobro ohladiti. Najbolje preko noći u hladnjaku.
izvor jedinstveni recepti

Нема коментара:

Постави коментар