PILETINA SA MEDOM I LIMUNOM
Sastojci
- 600 gr pilećih prsa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 2 limuna
- limunova korica
- 15.gr putera
- maslinovo ulje (može i suncokretovo)
- so, biber, peršun
- 1,5 kašika meda
- 1 kašika gustina
- 400ml vode
Priprema:
Na maslinovom ulju i puteru propržiti sjeckani crni i bijeli luk i rendanu koricu limuna. Piletinu isjeci na komade, posoliti i pržiti dok ne porumeni. Dodati limunove kriške, biber i pirjaniti 10 minuta na laganoj vatri. Izvaditi meso, pokriti folijom, a u tiganju u kom se pržilo meso dodati sok od 1 limuna, med, vodu i sve dobro izmješati. Na kraju dodati gustin pomješan sa malo vode. Vratiti meso i kuvati 10 minuta. Na kraju posuti sjeckanim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар