Претражи овај блог

субота, 16. април 2016.

PILETINA SA MEDOM I LIMUNOM


PILETINA SA MEDOM I LIMUNOM

Sastojci

  • 600 gr pilećih prsa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 2 limuna
  • limunova korica
  • 15.gr putera
  • maslinovo ulje (može i suncokretovo)
  • so, biber, peršun
  • 1,5 kašika meda
  • 1 kašika gustina
  • 400ml vode
Priprema:
Na maslinovom ulju i puteru propržiti sjeckani crni i bijeli luk i rendanu koricu limuna.  Piletinu isjeci na komade, posoliti i pržiti dok ne porumeni. Dodati limunove kriške, biber i pirjaniti 10 minuta na laganoj vatri. Izvaditi meso, pokriti folijom, a u tiganju u kom se pržilo meso dodati sok od 1 limuna, med, vodu i sve dobro izmješati. Na kraju dodati gustin pomješan sa malo vode. Vratiti meso i kuvati 10 minuta. Na kraju posuti sjeckanim peršunom.

x

Нема коментара:

Постави коментар