Претражи овај блог

субота, 23. април 2016.

Stara Srpska pogača

Stara Srpske pogača  



Sastojci:
1 kg brašna  
1 žličica sode bikarbone  
400-450 ml mlake sirutke (ocijeđena voda od usirenog mlijeka)  
2 žličice soli (ravne)  Priprema:  Brašno prosijati, napraviti udubljenje, dodati sodu bikarbonu, so, mlaku sirutku i zamijesiti tijesto .  tijesto za pogaču je malo tvrđe nego za kruh.  Dobro umijesiti, (moja baka je svojevremeno rekla,  mesi dok ti se du.e ne oznoji ). Na dasci za miješenje tijesto oblikovati u pogaču, staviti u okruglu podmazanu posudu (tepsiju), izbodite je vilicom na nekoliko mjesta. Peći u predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Kad blago porumeni smanjiti na 180 stepeni.Vreme pečenja je 45 do 60 minuta (ovisno o pećnice). Kada je pečena umiti je s malo hladne vode i zaviti u čistu krpu.      

Нема коментара:

Постави коментар