BANANA SPLIT TORTA (SA GOTOVIM korama BEZ PECENJA)
Sastojci:
• 250 ml mlijeka,
• 2 jaja,
• 250 g maslaca,
• kesica vanilin šećera,
• 150 g šećera,
• 200 kupovnih kora za tortu,
• 4 žlice marelica pekmez,
• 6-7 banana,
• 2 žlice limunova soka,
• 6 žlica ruma ili soka od naranče,
• 100 g čokolade,
• 120 ml vrhnja,
• 5 žlica rastopljene čokolade
priprema:
Mlijeko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećerom i šećerom, miješati na pari kako bi dobili deblji kremu. Ukloni iz topline i neka kul u hladnjaku.
Koru kolač usjeva na plijesan i odsiječe višak koji izrezati na kocke. Koru staviti u kalup za tortu i premažite ga s pekmezom, a zatim je stavio dio kreme u njoj guranje banana kriške debljine 2 cm, stajati uspravno (banana prethodno sipati sok od limuna da ne pocrne) i ostatak kreme preko banana.
Ostaviti tortu da se hladi dva sata u hladnjaku, ali kist sa šlagom. Konačno, primjenjuju se rastopljena čokolada.
Нема коментара:
Постави коментар