SALATA OD HOBOTNICE
Sastojci
4 osobe
- 1 kg Krakova hobotnice
- 4 kom krumpira
- 2 kom crvenog luka
- 2 Cijena BELOG LUKA
- 100 ml maslinovog ulja
- Oko 20 ml balsamico octa
- Sol
- crni biber mleveni
- 7-8 kom crnih maslinki
4 osobe
- 1 kg Krakova hobotnice
- 4 kom krumpira
- 2 kom crvenog luka
- 2 Cijena BELOG LUKA
- 100 ml maslinovog ulja
- Oko 20 ml balsamico octa
- Sol
- crni biber mleveni
- 7-8 kom crnih maslinki
Priprema
-
Skuhati krakove hobotnice oko 30-ak minuta, ohladiti, nasjeckati.
Krumpir skuhati u ljusci, nasjeckati na kockice.
Narezati crveni luk, češnjak.
U posudi pomiješati aceto balsamico, maslinovo ulje i 4-5 žlica tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, preliti preko hobotnice i krumpira, dodati par kom crnih maslina, promiješati i pustiti da se bar sat vremena prije posluživanja u frizderu prozmu svi ukusi
- Skuhati krakove hobotnice oko 30-ak minuta, ohladiti, nasjeckati.Krumpir skuhati u ljusci, nasjeckati na kockice.Narezati crveni luk, češnjak.U posudi pomiješati aceto balsamico, maslinovo ulje i 4-5 žlica tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, preliti preko hobotnice i krumpira, dodati par kom crnih maslina, promiješati i pustiti da se bar sat vremena prije posluživanja u frizderu prozmu svi ukusi
-
Poslužiti kao predjelo uz dobro belo vino,PRIJATNO
- Poslužiti kao predjelo uz dobro belo vino,PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар