PUNJENE PAPRIKE U LISNATOM
SASTOJCI
8 kom dugačke paprike
500-600 gr. svježi sir
vezica peršina
malo soli,papra
5oo gr. lisnato tijesto
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
PRIPREMA
1. Paprike ispecite na električnu ploču, kad se ohlade oljuštite ih. Na jednu stranu paprike napravite rez kao đep i to ne do kraja i kašikom izvadite semena.
2. Napunite punjenjem po želji, mleveno meso,krompir,sir.Ja sam ih mješavinom od sira,peršina i soli.
3. Lisnato ...treba vam manje od 500 gr. za 8 paprika,nešto će vam ostati.Razvucite ga i narežite trakice kojima obmotate paprike.Namažete ih izmučkanim jajetom i posujete susamom.Pecite ih u tavi na papir za pečenje na 180 stepeni oko 30 min dok lisnato lepo ne dobije boju.
Napomena..važno:
Na paprike napravite samo 1 rez kao đep i to ne do kraja jer će vam sir isteći i natopiti odozdo lisnato tijesto.Tako da kad ih pečete mora da bude otvor paprike gore.Isto tako mora sir da bude suh i bez vode, malo ga ocjedite i obrišite papirnatim ubrusom jer tekom pečenja pustit će vam vodu.
Ako želite paprike puniti faširanim mesom, propržite glavu luka, dodajte mleveno meso i izdinstajte ga skoro do kraja.Onda će se još jednom zapeči u pečnici.
Izvor: coolinarika.com
SASTOJCI
8 kom dugačke paprike
500-600 gr. svježi sir
vezica peršina
malo soli,papra
5oo gr. lisnato tijesto
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
PRIPREMA
1. Paprike ispecite na električnu ploču, kad se ohlade oljuštite ih. Na jednu stranu paprike napravite rez kao đep i to ne do kraja i kašikom izvadite semena.
2. Napunite punjenjem po želji, mleveno meso,krompir,sir.Ja sam ih mješavinom od sira,peršina i soli.
3. Lisnato ...treba vam manje od 500 gr. za 8 paprika,nešto će vam ostati.Razvucite ga i narežite trakice kojima obmotate paprike.Namažete ih izmučkanim jajetom i posujete susamom.Pecite ih u tavi na papir za pečenje na 180 stepeni oko 30 min dok lisnato lepo ne dobije boju.
Napomena..važno:
Na paprike napravite samo 1 rez kao đep i to ne do kraja jer će vam sir isteći i natopiti odozdo lisnato tijesto.Tako da kad ih pečete mora da bude otvor paprike gore.Isto tako mora sir da bude suh i bez vode, malo ga ocjedite i obrišite papirnatim ubrusom jer tekom pečenja pustit će vam vodu.
Ako želite paprike puniti faširanim mesom, propržite glavu luka, dodajte mleveno meso i izdinstajte ga skoro do kraja.Onda će se još jednom zapeči u pečnici.
Izvor: coolinarika.com