Претражи овај блог

петак, 15. април 2016.

posna pljeskavica od povrca-dobra za dijetu

posna pljeskavica od povrca


Što je potrebno:
  • 300 g brokule,
  • 2 krumpira srednje veličine,
  • 1 batat, slatki krumpir,
  • 2 žlice naribanog sira (mliječnog ili biljnog),
  • 2-3 žlice maslinovog ulja,
  • sol, papar i ljuta tucana paprika po ukusu
  • Krumpir skuhajte u ljusci. Brokula blanšrajte: u kipuću vodu stavite cvjetove brokule koje ste razdvojili na manje komade i kuhajte 2-3 minuta. Odmah ga procijedite i ostavite da se malo ohladi i prosuši.
    Napomena: vodu u kojoj ste kuhali brokulu ne morate baciti. Tu vodu možete iskoristiti i kuhanjem donjeg drvenastog dijela brokule i dodavanjem nekog drugog povrća (kao npr. Šaragarepe, celera, i sl.) Napraviti juhu od povrća.
    Pećnicu uključite da se zagrije na 250 ° C.Skuvani krumpir ogulite i naribajte na krupniju trenicu u dublju zdjelu. Dodajte mu brokula isjeckan na sitnije komade. Dodajte i ulje, sve posolite, začinite po ukusu i promešajte.U tepsiju obloženu papirom za pečenje, žlicom vadite i pravite pljeskavice. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta dok se pljeskavicama ne napravi korica.Poslužite tople kao prilog mesu ili u posnim danima uz ribu.PRIJATNO

Нема коментара:

Постави коментар