posna pljeskavica od povrca
Što je potrebno:
- 300 g brokule,
- 2 krumpira srednje veličine,
- 1 batat, slatki krumpir,
- 2 žlice naribanog sira (mliječnog ili biljnog),
- 2-3 žlice maslinovog ulja,
- sol, papar i ljuta tucana paprika po ukusu
-
Krumpir skuhajte u ljusci. Brokula blanšrajte: u kipuću vodu stavite cvjetove brokule koje ste razdvojili na manje komade i kuhajte 2-3 minuta. Odmah ga procijedite i ostavite da se malo ohladi i prosuši.
Napomena: vodu u kojoj ste kuhali brokulu ne morate baciti. Tu vodu možete iskoristiti i kuhanjem donjeg drvenastog dijela brokule i dodavanjem nekog drugog povrća (kao npr. Šaragarepe, celera, i sl.) Napraviti juhu od povrća.
Pećnicu uključite da se zagrije na 250 ° C.Skuvani krumpir ogulite i naribajte na krupniju trenicu u dublju zdjelu. Dodajte mu brokula isjeckan na sitnije komade. Dodajte i ulje, sve posolite, začinite po ukusu i promešajte.U tepsiju obloženu papirom za pečenje, žlicom vadite i pravite pljeskavice. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta dok se pljeskavicama ne napravi korica.Poslužite tople kao prilog mesu ili u posnim danima uz ribu.PRIJATNO
Što je potrebno:
- 300 g brokule,
- 2 krumpira srednje veličine,
- 1 batat, slatki krumpir,
- 2 žlice naribanog sira (mliječnog ili biljnog),
- 2-3 žlice maslinovog ulja,
- sol, papar i ljuta tucana paprika po ukusu
- Krumpir skuhajte u ljusci. Brokula blanšrajte: u kipuću vodu stavite cvjetove brokule koje ste razdvojili na manje komade i kuhajte 2-3 minuta. Odmah ga procijedite i ostavite da se malo ohladi i prosuši.Napomena: vodu u kojoj ste kuhali brokulu ne morate baciti. Tu vodu možete iskoristiti i kuhanjem donjeg drvenastog dijela brokule i dodavanjem nekog drugog povrća (kao npr. Šaragarepe, celera, i sl.) Napraviti juhu od povrća.Pećnicu uključite da se zagrije na 250 ° C.Skuvani krumpir ogulite i naribajte na krupniju trenicu u dublju zdjelu. Dodajte mu brokula isjeckan na sitnije komade. Dodajte i ulje, sve posolite, začinite po ukusu i promešajte.U tepsiju obloženu papirom za pečenje, žlicom vadite i pravite pljeskavice. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta dok se pljeskavicama ne napravi korica.Poslužite tople kao prilog mesu ili u posnim danima uz ribu.PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар