Претражи овај блог

петак, 15. април 2016.

cufte od piletine u umaku od kikirikija

Ćufte od piletine u umaku od kikirikija


  • 500 g mljevenog pilećeg mesa (ili neka druga vrsta mesa koja vam više odgovara),
  • 1 mladi luk (ili malo zelenog dijela poriluka),
  • 1 režanj češnjaka,
  • 1 jaje,
  • 2 žlice prezle,
  • sol, papar i ljuta paprika.
  • Za kikiriki umak:
    • 2 žlice maslaca od kikirikija (ili sitno samljevenog kikirikija),
    • 1 žlica ulja,
    • 1 žličica curry začina,
    • 1 šalica pileće juhe,
    • malo svježeg peršinovog lista,
    • sol i papar po ukusu.
    • Pećnicu uključite da se grije na 250 ° C.
      Od mljevenog mesa, prezle, jaja i začina umijesite ćufte, točnije, sve dobro izmiješajte. Da bi vam se smjesa manje ljepila za ruke, prvo ih namočite vodom i vadite kuglice mesa i pravite ćuftice. Svaku ćuftu uvaljajte u krušne mrvice i slažite na tepsiju obloženu papirom.
      Tepsiju s ćuftama stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10-15 minuta dok ćuftice ne porumene
    • Za to vrijeme, dok čekate da se ćufte ispeku, u šerpu na ringli stavite sve sastojke za umak.Promiješajte i na tihoj vatri ostavite da provri. Pečene ćufte izvadite iz pećnice i iz tepsije prebacite u skuhan umak, kratko prokuhajte i poslužite uz prilog po želji ...
      pilece cufte u kikiriki sosu 3
    • PRIJATNO

Нема коментара:

Постави коментар