Ćufte od piletine u umaku od kikirikija
- 500 g mljevenog pilećeg mesa (ili neka druga vrsta mesa koja vam više odgovara),
- 1 mladi luk (ili malo zelenog dijela poriluka),
- 1 režanj češnjaka,
- 1 jaje,
- 2 žlice prezle,
- sol, papar i ljuta paprika.
-
Za kikiriki umak:
- 2 žlice maslaca od kikirikija (ili sitno samljevenog kikirikija),
- 1 žlica ulja,
- 1 žličica curry začina,
- 1 šalica pileće juhe,
- malo svježeg peršinovog lista,
- sol i papar po ukusu.
-
Pećnicu uključite da se grije na 250 ° C.
Od mljevenog mesa, prezle, jaja i začina umijesite ćufte, točnije, sve dobro izmiješajte. Da bi vam se smjesa manje ljepila za ruke, prvo ih namočite vodom i vadite kuglice mesa i pravite ćuftice. Svaku ćuftu uvaljajte u krušne mrvice i slažite na tepsiju obloženu papirom.
Tepsiju s ćuftama stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10-15 minuta dok ćuftice ne porumene
-
Za to vrijeme, dok čekate da se ćufte ispeku, u šerpu na ringli stavite sve sastojke za umak.Promiješajte i na tihoj vatri ostavite da provri. Pečene ćufte izvadite iz pećnice i iz tepsije prebacite u skuhan umak, kratko prokuhajte i poslužite uz prilog po želji ...
-
PRIJATNO
- 500 g mljevenog pilećeg mesa (ili neka druga vrsta mesa koja vam više odgovara),
- 1 mladi luk (ili malo zelenog dijela poriluka),
- 1 režanj češnjaka,
- 1 jaje,
- 2 žlice prezle,
- sol, papar i ljuta paprika.
- Za kikiriki umak:
- 2 žlice maslaca od kikirikija (ili sitno samljevenog kikirikija),
- 1 žlica ulja,
- 1 žličica curry začina,
- 1 šalica pileće juhe,
- malo svježeg peršinovog lista,
- sol i papar po ukusu.
- Pećnicu uključite da se grije na 250 ° C.Od mljevenog mesa, prezle, jaja i začina umijesite ćufte, točnije, sve dobro izmiješajte. Da bi vam se smjesa manje ljepila za ruke, prvo ih namočite vodom i vadite kuglice mesa i pravite ćuftice. Svaku ćuftu uvaljajte u krušne mrvice i slažite na tepsiju obloženu papirom.Tepsiju s ćuftama stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10-15 minuta dok ćuftice ne porumene
- Za to vrijeme, dok čekate da se ćufte ispeku, u šerpu na ringli stavite sve sastojke za umak.Promiješajte i na tihoj vatri ostavite da provri. Pečene ćufte izvadite iz pećnice i iz tepsije prebacite u skuhan umak, kratko prokuhajte i poslužite uz prilog po želji ...
- PRIJATNO
Нема коментара:
Постави коментар