Претражи овај блог

понедељак, 18. април 2016.

супе i corbe


супе 


Цорба Карфиол

ПОТРЕБНО: 1 велики карфиол, бистра супа од поврћа или 1.5 литар воде, 2 или више чена белог лука, ситно сецкани, 1 кашика брашна, уље, со (или вегета), бибер, црвена паприка или мешавина сушеног поврћа, 1 шољица замрзнутог кукуруза.
Карфиол очистити, исећи на цветова исте величине и барити у води док се потпуно не мекан, али сој и пире. За мало уља пропржите брашно и бели лук, док се постепено додајући супу од поврћа или воду, мешајући непрестано.Постепено додајте посустале карфиол. Посолити по укусу. Додај паприке и сушеног поврћа и кувајте још десетак минута док супу док не постане глатко.На крају, додајте кукуруз. Када служе, ако је потребно, додајте кашичицу вина или цидер винегар на плочи. Сервирати са тост.
Ако се постигне вода, бујон може да се дода у руке кукурузни гриз буде гушћа, уз стално мешање.

Супа од спанаћа

ПОТРЕБНА:  1 кг спанаћа, очистити и опрати 0,2 већи кромпир, ољуштен, опран и исечен на коцкице, 2 чена белог лука, ситно исецкана, сок од 1 лимуна, уље, 1 кашика пуна брашна, соли и зачина, бибер;
Спанаћ добро кува, процедити и пире. За мало уља СРЈ исецкан бели лук са брашном и додати посустале спанаћ одмах. Постепено додајте воду и сок од лимуна, мешајући непрестано. Посолите и побиберите по укусу.
Ако се брзој води, изоставити Роук уљем и брашном. Онда можете додати прегршт кукурузног брашна или гриза супе њене густине.

Супа од разног поврћа

ПОТРЕБНА:  мало уља, 1 главица црног лука, ситно исецканог 1/2 црвене паприке, коцкице 1/2 зелена паприка, коцкице 0,1 стабљика целера, исецкана 1 шаргарепа, ситно наренданог, 1 литар воде, 1 кромпир, ољуштен и на куб 1/2 шоље грашка, 1/2 шоље кукуруза, 1 шоља карфиола букет 0,3 листова купуса, исецканог на коцкице, 1 ловоров лист, соли и зачина, бибер, брзе резанцима или пиринча шоља , испрана;

За мало уља СРЈ насецкани лук, бибер, целер и шаргарепу. Постепено додајте воду.Када кључања, додати остале састојке и кувајте на лаганој ватри 15 минута или док тестенина или пиринач не скува. Када се брзој води, једноставно изоставити уље и све барити.

x

Нема коментара:

Постави коментар