POSNA PICA I RECEPT ZA TESTO
Testo za picu
POTREBNO: 3,5 šolje brašna, 3 kašike ulja, 9 gr suvog kvasca ili 60 grama svežeg, 1 šolja mlake vode, 1/2 kašicice šecera, 1 kašicica soli;
Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šecer i ostaviti da odstoji oko 10 minuta. Zatim 3 šolje brašna staviti u ciniju, u sredini napraviti udubljenje za nadošli kvasac, so i ulje. Sve to mesiti dok masa ne postane ujednacena, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sacekati oko 60 minuta, da se masa udvostruci.
Testo premesiti i ostaviti da ponovo naraste, a zatim ga razvuci oklagijom tako da se dobije testo za picu željene debljine. Na testo staviti odgovarajuci fil i peci u pecnici.
Pica sa paradajzom
POTREBNO: 1 testo za picu, 1 šolja pecurki, 1 zreo paradajz, 2-3 zelene paprike, 1 glavica crnog luka, 1 kašika ruzmarina, malo nane, 1 cešanj belog luka, 1 šolja kecapa, malo ljute paprike (po želji), malo ulja;
Testo kružno razvuci i namazati uljem, zatim premazati kecapom, pa redati na kolutove isecen paradajz, prstenasto isecen crni luk i zelenu papriku, isitnjen beli luk, iseckane zacine i pecurke iseckane na tanke listice. Može se dodati i sir od soje. Po želji sve to na kraju preliti sa malo ulja.
Peci na jakoj temperaturi sa malo ulja.
Pica sa zeljem
POTREBNO: 1 testo za picu, 1/2 kg spanaca ili neke druge vrste zelja, 1 kašika kapara, 3/4 šolje crnih maslina, 1 čen belog luka, 3/4 šolje ulja, biber, so;
Ocišceno i oprano zelje obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocediti u cediljki. Iz maslina izvaditi koštice i iseci na kriške. Prepolovljen beli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris. Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, zacine, zelje i so, promešati, pa sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi desetak minuta. Razviti testo za picu i na njega staviti prethodno pripremljeni fil od zelja. Picu peci na jakoj vatri oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар