Претражи овај блог

уторак, 14. јун 2016.

Banana bomboni na bezbroj načina




Banana u čokoladi, kokosu, orasima, slatkoj kremi, šlagu, ... Pokazat ćemo vam nekoliko ideja kako napraviti svoj tanjur banana bombona.
Ovo su fenomenalne ideje kada trebate "brzo i fino" slasticu za djecu ili iznenadne goste. Samo par minuta i gotovo. Izgleda tako zanimljivo i ukusno.

Sastojci za banana bombon
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2013/05/banan1.jpg
banana

2 šalice komadića čokolade
2 žlice ulja
8 banana
1 vrećica cimeta
Po 1/2 šalice mljevenih oraha, izmrvljenog cornflakesa, sjeckanih badema, sušenih brusnica, kokosa, ... (izberite jednu ili nekoliko opcija)
Na tepsiju stavite masni papir za pečenje. Čokoladu otopite na malo ulja u manjoj posudi na srednjoj temperaturi. Miješajte dok se ne otopi u potpunosti. Neka se malo ohladi.
Orahe, bademe, brusnice, kokos i kornfleks stavite u odvojene posudice. Banane ogulite i narežite na deblje kolutove.
(Možete pokušati i na drugačiji način. Banane narežite na komadiće, stavite na malo ulja na plinski srednju temperaturu i miješajte dok se ne pretvore u gustu "papicu". Smjesu istresete na papir za pečenje, oblikovati u pravugaonik i ostavite da se u potpunosti ohladi. šećete na komade).

Kolutove banana (ili komade ukoliko ste se odlučili za drugu opciju) umačete u čokoladu vilicom ili čačkalicom i onda ih uvaljate u pripremljene orase, kokos, brusnice ... Slažete ih na tepsiju i zamrznite na dva sata prije služenja. Možete ih napraviti i samo u kombinaciji crne i bijele čokolade, ukrašene šlagom ili šarenim mrvicama za kolače.
Ove slastice mogu stajati u vrećicama za zamrzivač i do dva tjedna.
Imate li vi nekih sličnih ideja? Što pravite kada vam dođu gosti iznenada, kada vam treba nešto brzo, a ukusno?

http://lifepressmagazin.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар