Претражи овај блог

уторак, 14. јун 2016.

Mramorni kolač sa kajsijama







Mramorni kolač sa kajsijama




Sastojci



  8 osoba

priprema

  1. 1.
    Izdvojiti bjelanca od žumanaca i umutiti bjelanca sa prstohvatom soli u čvrst šne i ostaviti sa strane.
  2. 2.
    Umutiti žumanca sa postepenim dodavanjem šećera i vanilije u gustu i svijetlu smjesu, dodati otopljen maslac i njega umutiti.
    U zdjelu pomiješati brašno, gustin i prašak za pecivo i prosijati iznad posude gdje je smjesa od jaja, ali ne sve odjednom, nego po malo, pa onda dodavati naizmjence mlijeko i brašno. Kad je sve umućeno dodati bjelanca i umiješati sa spatulom.

  3. 3.
    Smjesu podijeliti na dva dijela u jedan dio dodati čokoladne suzice i sjediniti sa smjesom au drugi dio dodati kakao, koji ste izmiješali sa žlicom ruma ili mlijeka.
  4. 4.
    Pleh, veličine 22cm X 34cm prekriti papirom za pečenje i stavljati naizmjenično po jednu žlicu od oba testa.
  5. 5.
    Kad ste završili sa sipanjem smjese, uzeti neki štapić i sve to izmiješati zajedno dobiti mramorni kolač.
    Po želji , možete posuti s listićima badema. 
  6. 6.
    Po vrhu kolača poredati polutke kajsija.
    Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 * C oko 30 do 35 minuta.
    Ohladiti, posuti sa prah šećerom, isjeći na kocke i poslužiti.
  7. 7.

  • coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар