Kolačići od mrkve
Volite li tortu od mrkve? Jeste li ikad probali slične kombinacije? Naša današnja preporuka su kolačići od mrkve koji će vas oduševiti izgledom i okusom.
Mora se priznati da mi nismo narod koji pretjerano ne voli eksperimentirati s okusima, tako da kod nas nije uobičajeno povrće stavljati u slatka jela. Ali, mi vam toplo preporučamo da se odvažite, probate i sigurno se nećete pokajati.
Recept smo pronašli na Cooking classy blogu.
Potrebni sastojci:
- 1 ¼ šalice brašna
- ½ zobenih pahuljica za instant zobenu kašu
- ¾ žličice sode bikarbone
- 1 ¼ žličice cimeta
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- 1/8 žličice muškatnog oraščića
- malo soli
- ½ šalice omekšalog maslaca
- ½ šalice običnog šećera
- ½ šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 1 ¼ šalice naribane mrkve
- ¾ šalice nasjeckanih oraha
Krema od krem sira
- 120 g krem sira
- 6 žlica maslaca
- malo soli
- ½ žličice vanilija ekstrakta
- 1 šalica šećera u prahu
image: http://lifepressmagazin.com/wp-content/uploads/2014/05/keksi%C4%87i.jpg
U velikoj posudi za miješanje izmiješajte brašno, zob, sodu bikarbonu, cimet, oraščić, đumbir i so pa ostavite sa strane.
U posebnoj posudi mikserom mutite ½ šalice maslaca i šećer, a zatim dodajte jaje i vanilija ekstrakt. Na samom kraju umiješajte mrkvu i orahe. Suhe sastojke dodajte mokrima, umijesite tijesto i ostavite da stoji u hladnjaku sat i 15 minuta. Uključite pećnicu da se grije na 165C.
Pleh za pečenje obložite masnim papirom. Od smjese pravite kuglice i redajte na tepsiju. Neka svaka kuglica bude otprilike 32 g teška. Smjesa će biti ljepljiva, ali uspjet ćete oblikovati kuglice (možete i spuštati hrpice smjese žlicom).Neka razmak između kuglica biti najmanje 5 centimetara. Pecite keksiće 12-13 minuta.
Nakon pečenja, ostavite keksiće da se u potpunosti ohlade.
Kremu ćete napraviti tako da sve sastojke dobro umutite mikserom. Smjesom premazati donju stranu jednog keksića, pa poklopite drugim, kao da pravite male sendviče.
Нема коментара:
Постави коментар