Претражи овај блог

среда, 15. јун 2016.

Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom



Oduševite ukućane ovim jednostavnim, ali veoma ukusnim jelom
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako

1
2
3
4
5

Nema glasova.
1 korisnik je pripremio ovaj receptIsproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
tikvice, beli luk, crni luk, piletina, so, biber, kisela pavlaka
Tip recepta:

Recepti iste kategorije


Sastojci

2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake

Priprema

Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
http://www.stvarukusa.rs/

Нема коментара:

Постави коментар