Претражи овај блог

субота, 9. април 2016.

sarmice od vinovog lista

 sarmice od vinovog lista


Pečene sarmice od vinovog lista

POTREBNO: 300 gr vinovog lista 0,1 patlidžan, 1 šalica sitno sjeckani crnog luka 0,4 češnja češnjaka, 2 žlice origana, 2 žlice mirodije ili metvice, malo bosiljka, 3/4 šalice riže, 1 šalica ulja, 2 žlice soka od limuna, 2 žlice kaše od rajčice, sol, papar;
Patlidžan oljuštiti, odstraniti sjemenke i isjeći ga na sitne kolutiće. Posoliti i ostaciti sat vremena da ispusti gorku tekućinu, a potom ga dobro iscijediti. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crni luk i patlidžan. Kad potpuno upiju ulje, dodati limunov sok, origano, mirodiju, isjeckan češnjak, sol i papar i dobro promiješajte. Dosuti čašu vode i ostaviti da se povrce kuha na blagoj temperaturi sve dok se patlidžan ne skuha. Dodati rižu i dinstati još pet minuta.
Listove vinove loze staviti u vruću vodu da omekšaju, a potom na njih staviti pripremljeni nadjev. Dobro uvijene sarmice složiti u duboku tepsiju, posuti sitno isjeckanim bosiljkom i preliti s dvije žlice ulja i pola šalice vode.  Da se sarmice ne bi isušile, prekriti ih folijom i peci oko 50 minuta.
Gotove sarmice preliti kašom od rajčice.

Нема коментара:

Постави коментар