- 3kg paprika-babura
- 2kg kupus
- 4 kom. sargarepe
- 2 kom crvene paprike
- 2-3 kom zeleni paradajz
- 5l vode za presolac
- 1dl esencija {koncentrirana 80% alkoholna kiselina
- 100gr soli
- 5gr vinobran
- 5gr konzervans
- 2 pak. biber u zrnu
- listovi persuna i celera
- Prvo spremimo presol zato sto ga koristimo hladan. U posudi na vatri ugrejemo vodu,ocat i so.Kad prokljuca sklonimo sa strane a kad se ohladi dodamo vinobran{ po receptu je bio i 1 konzervans ali ja stavljam samo vinobran i dosad nisam imala problema-vi odlucite}Opranim baburama odstranimo drške i semčice kako bi bile spremne za punjenje.U dublju posudu stavimo sitno sečeni kupus,krupno rendanu šargarepu i sitno naseckanu crvenu papriku,posolimo kao za salatu i promešamo{najbolje rukom kako bi kupus lakse omekšao}Punimo babure pripremljenom salatom od kupusa ,u svaku baburu stavimo biber u zrnu i stavimo komad zelenog paradajza kao poklopac.U čiste tegle redjamo punjene paprike,izmedju stavljamo peršunov list,jos koje zrno bibera a može i listove celera.Zalivaju se hladnim presolom ,stežemo paprike rešetkama,dolijemo tečnost po potrebi i zatvorimo tegle.Ako vam ostane presolac ne bacajte već stavite u flašicu pa ako drugi dan primetite da u nekoj tegli fali tečnost dolijete.Za meze uz rakiju odlicna
Претражи овај блог
субота, 9. април 2016.
Babure punjene kupusom-zimnica
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар