Претражи овај блог

субота, 9. април 2016.

Babure punjene kupusom-zimnica



  • 3kg paprika-babura
  • 2kg kupus
  • 4 kom. sargarepe
  • 2 kom crvene paprike
  • 2-3 kom zeleni paradajz
  • 5l vode za presolac
  • 1dl esencija {koncentrirana 80% alkoholna kiselina
  • 100gr soli
  • 5gr vinobran
  • 5gr konzervans
  • 2 pak. biber u zrnu
  • listovi persuna i celera
  • Prvo spremimo presol zato sto ga koristimo hladan. U posudi na vatri ugrejemo vodu,ocat i so.Kad prokljuca sklonimo sa strane a kad se ohladi dodamo vinobran{ po receptu je bio i 1 konzervans ali ja stavljam samo vinobran i dosad nisam imala problema-vi odlucite}
    Opranim baburama odstranimo drške i semčice kako bi bile spremne za punjenje.
    U dublju posudu stavimo sitno sečeni kupus,krupno rendanu šargarepu i sitno naseckanu crvenu papriku,posolimo kao za salatu i promešamo{najbolje rukom kako bi kupus lakse omekšao}
    Punimo babure pripremljenom salatom od kupusa ,u svaku baburu stavimo biber u zrnu i stavimo komad zelenog paradajza kao poklopac.
    U čiste tegle redjamo punjene paprike,izmedju stavljamo peršunov list,jos koje zrno bibera a može i listove celera.Zalivaju se hladnim presolom ,stežemo paprike rešetkama,dolijemo tečnost po potrebi i zatvorimo tegle.Ako vam ostane presolac ne bacajte već stavite u flašicu pa ako drugi dan primetite da u nekoj tegli fali tečnost dolijete.Za meze uz rakiju odlicna

x

Нема коментара:

Постави коментар