Претражи овај блог

субота, 9. април 2016.

POSNI DJUVEC

POSNI DJUVEC


Duvec od raznog povrća

POTREBNA: 1 mali patlidžan, izrezati na kockice 0,2 male tikvice, izrezati na kriške, 1 crvena paprika, izrezati na velike kocke, 1 zelena paprika, narežite na velike kocke, 2 luka, izrezati na četvrtine, 1 mrkva, izrezati na kolutiće 3-4 cijena češnjaka narezan na pola, 2 do 3 rajčice, oguljene i izrezati na kriške, maslinovo ulje, sol, papar, origano, svježi peršin;
Patlidžan isjeći na kocke, dobro posoliti, pa ostaviti da stoji sat vremena. Kada ispusti gorku tečnost, dobro ga ocijediti. U veliki duvec ili tepsiju pomiješati svo pripremljeno povrće i začine, dobro promiješati, dodati malo maslinovog ulja i peci poklopljeno dok povrce malo ne omekša, ali ipak treba zadržati određenu čvrstinu. Služiti uz baren pirinac ili posni pire od krumpira.

Ako brzoj vodi, izostaviti ulje ili dodati više rajčice.

Нема коментара:

Постави коментар