POSNI DJUVEC
Duvec od raznog povrća
POTREBNA: 1 mali patlidžan, izrezati na kockice 0,2 male tikvice, izrezati na kriške, 1 crvena paprika, izrezati na velike kocke, 1 zelena paprika, narežite na velike kocke, 2 luka, izrezati na četvrtine, 1 mrkva, izrezati na kolutiće 3-4 cijena češnjaka narezan na pola, 2 do 3 rajčice, oguljene i izrezati na kriške, maslinovo ulje, sol, papar, origano, svježi peršin;
Patlidžan isjeći na kocke, dobro posoliti, pa ostaviti da stoji sat vremena. Kada ispusti gorku tečnost, dobro ga ocijediti. U veliki duvec ili tepsiju pomiješati svo pripremljeno povrće i začine, dobro promiješati, dodati malo maslinovog ulja i peci poklopljeno dok povrce malo ne omekša, ali ipak treba zadržati određenu čvrstinu. Služiti uz baren pirinac ili posni pire od krumpira.
POTREBNA: 1 mali patlidžan, izrezati na kockice 0,2 male tikvice, izrezati na kriške, 1 crvena paprika, izrezati na velike kocke, 1 zelena paprika, narežite na velike kocke, 2 luka, izrezati na četvrtine, 1 mrkva, izrezati na kolutiće 3-4 cijena češnjaka narezan na pola, 2 do 3 rajčice, oguljene i izrezati na kriške, maslinovo ulje, sol, papar, origano, svježi peršin;
Patlidžan isjeći na kocke, dobro posoliti, pa ostaviti da stoji sat vremena. Kada ispusti gorku tečnost, dobro ga ocijediti. U veliki duvec ili tepsiju pomiješati svo pripremljeno povrće i začine, dobro promiješati, dodati malo maslinovog ulja i peci poklopljeno dok povrce malo ne omekša, ali ipak treba zadržati određenu čvrstinu. Služiti uz baren pirinac ili posni pire od krumpira.
Нема коментара:
Постави коментар