Makarov POSNE SA PECURKAMA
Makarov je gljivama
POTREBNO: 500 gr makarona, 500 grama gljiva, 100 grama graška, 2 režnja češnjaka, 1 luk, 1 šalica bijelog vina, 1 žlica brašna, 2 žlice biljnog margarina, 1/2 šalice ulja, soli;
U vrućem ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, te dodati očišćene i sjeckani gljive i seitno isjeckan peršin. Fry dok sva tekućina ne ispari iz povrća. Osnažite vinom i dodati brašno pomiješano u dvije žlice vode. Na kraju dodajte probarenu (ili smrznute) grašak i kuhati na umjerenu toplinu za pola sata. U međuvremenu obariti makarone u slanoj vodi, ocijedite ih, mjesto u zdjelu i prelijte rastopljeni margarin i umak od gljiva i grašak.
Нема коментара:
Постави коментар