Musaka sa tjesteninom
Potrebno je:
- 400 g tjestenine po izboru
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 5 žlica ulja
- 1 žličica suhog biljnog začina
- 2 žličice origano
- 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
- so
- kečap
- 200 g kačkavalja
- 4 jajeta
priprema
Luk sitno isjeckati, staviti na ulju s dodatkom soli da se dinsta. Kada dobije staklastu boju dodati mljeveno meso i dobro ga razbiti da nema grudica. Dodati suhi biljni začin i origano. Sve lijepo sjediniti, probati okus, i po potrebi dodati još soli ili začina.
U međuvremenu dok pripremate fil staviti vodu u šerpu za tjesteninu s dodatkom malo ulja i soli da prokuha. Tjesteninu kuhati prema uputi s vrećice.
Uključite pećnicu na 200 C da se zagrije dok vi slažete tjesteninu. Kada ste sve pripremili, ocijedite tjesteninu i krenite slagati. Pouljiti lazanjeru u kojoj će se peći tjestenina, pa staviti red tjestenine, fil, posuti malo sa origanom (ako volite jači okus) , staviti malo kečapa i posuti ribanim kačkavaljem. Tako redati dok ne utrošite sav materijal, ali da tjestenina bude odozgo. Po vrhu tjestenine staviti kečap i posuti sa kačkavaljem.
Umutiti jaja, dodati malo soli i žlicom prelijevati preko tjestenine, tako da se ravnomjerno rasporedi nadev
Tjesteninu peći 25 minuta, da dobije lijepu žućkastu boju. Izvaditi iz pećnice, malo prohladiti, i sližiti uz dodatak ribanog kačkavalja, vrhnja, kečapa ili po vama što vi želite.
Нема коментара:
Постави коментар