Претражи овај блог

понедељак, 25. април 2016.

KREKERI

krekeri



prefini, kaaaao pamuk su
Sastojci
za tijesto
400 g brašna
1 dl mlijeka
1 dl jogurta



1/2 dl ulja
1 kom jaje
10 g kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
za premazivanje
1 kom žumance
1 kašika ulja
po potrebi susam, mak i sl.

Priprema
1.
Kvasac i šećer izmiješati pa preliti mlakim mlijekom i ostaviti da naraste. Umutiti jaje, dodati so i ulje pa izmiješati, dodati mlak jogurt i nadošli kvasac, izmiješati i dodavati brašno, postepeno, pa zamijesiti glatko tijesto. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
2.
Nadošlo tijesto premijesiti pa ga istanjiti u kvadrat 35 x 35 cm. isjeći na trakice široke do 1,5 cm. i saviti pužića, kraj trakice saviti ispod tijesta.



3.
Pužiće stavljati u pleh obložen papirom za pečenje sa malim razmacima između njih.
4.
Premazati žumancetom izmućenim sa malo ulja i posuti susamom. Ostaviti da još malo narastu, dok se rerna zagrije
5.

Rernu zagrijati na 220 C staviti pužiće i smanjiti na 200 C peći 20 -25 min ili po potrebi

IZVOR http://brzoiukusno.blogspot.it/

Нема коментара:

Постави коментар