JAFA TORTA -Gotova ZA 15 MINUTA
Sastojci
5 kutija jaffa keksa
150 gr putera
50 gr čokolade za kuhanje
150 ml mlijeka
malo arome ruma
5 žlica šećera
glazura:
100 gr čokolade za kuhanje
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja
čokoladni vafli za ukras (po izboru)
priprema
Jaffa keksi izrezati u male kocke.
U mlijeko staviti maslac, čokoladu i šećer i staviti da se lagano zagrijava uz stalno miješanje. Miješati sve dok se maslac i čokolada istope. Dodati aromu ruma (ili žlicu soka) i promiješati.
Smjesu preliti preko isjeckanog keksa, dobro izmiješati.
Kalup (može duguljasti, okrugli, četvrtasti) obložiti aluminijskom folijom i vruću smjesu istresti u kalup.
Ostaviti u hladnjak 2-3 sata da se sve fino stvrdne.
Zatim okrenite tortu naopako na površini gdje ćete služiti i uklanjanje plijesni.
Pripremite glazuru tako što otopite čokoladu sa malo ulja i mlijeka, fino izmiješate i prelijete preko hladne torte.
Ostavite još sat vremena u hladnjak.
Ukrasiti tortu kockice nasjeckani čokolade vafli ili nešto drugo po vašem izboru.
Isjeći na kriške i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар