Претражи овај блог

петак, 17. јун 2016.

Aromatična svinjska rebra iz pećnice

Aromatična svinjska rebra iz pećnice



  • A
  • 170 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Aromatična svinjska rebra iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice.
Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ali ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.
  2. Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.
  4. Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta.
  5. Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
  6. Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta.
  7. Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.
  8. http://finirecepti.net.hr/

x

Нема коментара:

Постави коментар