Aromatična svinjska rebra iz pećnice
- A
- 170 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Aromatična svinjska rebra iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatična svinjska rebra iz pećnice.
Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus. Ali ako pripremite ova sočna pečena rebra, aromatizirana medom i ljutim kečapom, shvatiti ćete zašto!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.
- Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.
- Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta.
- Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.
- Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta.
- Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.
- http://finirecepti.net.hr/
Нема коментара:
Постави коментар