Претражи овај блог

субота, 4. јун 2016.

Rižoto




Rižoto

  •  jednostavno
  •  
  •  2 osobe
  •  
  •  40 min
Rižoto 3
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2485135/

Praziluk i slanina u rižoto kombinaciji sa jajetom na oko.


Sastojci

  2 osobe
  • 1oo g mesnate slanine, isečene na sitne kockice
  • veći praziluk, sino nasečen
  • 1/2 glavice sitno isečenog luka
  • 1 šolja kočanskog pirinča
  • 2 šolje pilećeg bujona (kokošija kocka rastvorena u vreloj vodi)
  • 30 g naribanog parmezana
  • belo vino
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber
  • jajeta
  • Priprema

    1. 1.
      Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, izvaditi je iz tiganja, dodati još ulja pa na tihoj vatri pržiti praziluk da omekša.
    2. 2.
      U posebom tiganju, na zagrejanom maslacu propržiti luk, dodati pirinač, a kada postane saklast, doliti vino i početi sa postepenim dodavanjem bujona uz stalno mešanje dok se ne skuva. Umešati parmezan, slaninu i praziluk, pa doterati ukus dodavanjem soli i bibera
    3. 3.
      Na zagrejanom maslacu ispržiti jaja.
      Posoliti, pobiberiti i posuti parmezanom.

    Posluživanje

    Rižoto i jaje servirati odmah
  • http://www.coolinarika.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар