Rižoto
- jednostavno
- 2 osobe
- 40 min
- 1oo g mesnate slanine, isečene na sitne kockice
- 1 veći praziluk, sino nasečen
- 1/2 glavice sitno isečenog luka
- 1 šolja kočanskog pirinča
- 2 šolje pilećeg bujona (kokošija kocka rastvorena u vreloj vodi)
- 30 g naribanog parmezana
- belo vino
- maslac
- maslinovo ulje
- morska so
- sveže mleveni crni biber
- 2 jajeta
Priprema
- 1.Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, izvaditi je iz tiganja, dodati još ulja pa na tihoj vatri pržiti praziluk da omekša.
- 2.U posebom tiganju, na zagrejanom maslacu propržiti luk, dodati pirinač, a kada postane saklast, doliti vino i početi sa postepenim dodavanjem bujona uz stalno mešanje dok se ne skuva. Umešati parmezan, slaninu i praziluk, pa doterati ukus dodavanjem soli i bibera
- 3.Na zagrejanom maslacu ispržiti jaja.Posoliti, pobiberiti i posuti parmezanom.
Posluživanje
Rižoto i jaje servirati odmah- 1.
- http://www.coolinarika.com/
Нема коментара:
Постави коментар