Претражи овај блог

субота, 4. јун 2016.

Crostata s JaGoDaMa




Crostata s JaGoDaMa

  •  srednje zahtjevno
  •  
  •  8 osoba
  •  
  •  120 min


Sastojci

  8 osoba
  • Za tijesto:
  • 300g brašna
  • 100g šećera
  • Dolcela Vanilin šećer
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 200g margarina s vanilijom
  • jaje
  • još potrebno:
  • 500g jagoda
  • Preljev za torte svijetli Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      1. Od brašna, margarina, jaja, šećera, vanilin šećerom i ekstrakta vanilije zamijesite tijesto i pustite da odstoji 30 min.u frižideru. Tijesto razvaljati i staviti u kalup promjera 26cm. Izbosti malo vilicom da se ne napuhne. Peći na 180°C,10-15 min.
    2. 2.
      1. Zakuhati mlijeko, žumanjke istući sa šećerom pa dodati Gussnel i izmiješati. U to uliti malo vrelog mlijeka da se žumanjci stemperiraju, dobro promiješati, dodavati tako malo po malo mlijeka do se sve ne izmiješa. Zatim vratiti smjesu u zdjelu i na vatru, kuhati uz neprekidno miješanje dok se krema ne zgusne. Ostaviti kremu da se ohladi.
    3. 3.
      1. Ohladjenu koru napuniti hladnom kremom i po njoj poslagati jagode rezane na ploške ili neko drugo voće po želji.
    4. 4.
      1. Jagode preliti svijetlim preljevom za torte pripremljenim po uputstvima sa vrečice.
      2. izvor http://www.coolinarika.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар