Crostata s JaGoDaMa
- srednje zahtjevno
- 8 osoba
- 120 min
- Za tijesto:
- 300g brašna
- 100g šećera
- 1 Dolcela Vanilin šećer
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200g margarina s vanilijom
- 1 jaje
- Za kremu:
- 2 žumanjka
- 250ml mlijeka
- 80g šećera
- 30g Gussnel Dolcela
- još potrebno:
- 500g jagoda
- 1 Preljev za torte svijetli Dolcela
Priprema
- 1.
- Od brašna, margarina, jaja, šećera, vanilin šećerom i ekstrakta vanilije zamijesite tijesto i pustite da odstoji 30 min.u frižideru. Tijesto razvaljati i staviti u kalup promjera 26cm. Izbosti malo vilicom da se ne napuhne. Peći na 180°C,10-15 min.
- 2.
- Zakuhati mlijeko, žumanjke istući sa šećerom pa dodati Gussnel i izmiješati. U to uliti malo vrelog mlijeka da se žumanjci stemperiraju, dobro promiješati, dodavati tako malo po malo mlijeka do se sve ne izmiješa. Zatim vratiti smjesu u zdjelu i na vatru, kuhati uz neprekidno miješanje dok se krema ne zgusne. Ostaviti kremu da se ohladi.
- 3.
- Ohladjenu koru napuniti hladnom kremom i po njoj poslagati jagode rezane na ploške ili neko drugo voće po želji.
- 4.
- Jagode preliti svijetlim preljevom za torte pripremljenim po uputstvima sa vrečice.
- izvor http://www.coolinarika.com/
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар